Всяка година Бермудският триъгълник поглъща 20 яхти и 4 самолета. Защо?

Бермудският триъгълник

Може би едно от най-зловещите и загадъчни места на света е т.нар. Бермудски триъгълник. Това е географска зона в Атлантическия океан, разположена между три мислени прави, свързващи най-южната точка на Флорида, най-северната точка на Бермудските острови и най-източната на остров Пуерто Рико.

Бермудският триъгълник покрива територия от 708 111 километра. Това е едно от най-трудните трасета за преминаване на кораби, които пътуват от Америка, Европа и Карибите.

Равносметката

По неофициални данни тази зона е прокълната. Там са изчезнали хиляди кораби и самолети. Още когато Христофор Колумб плавал към „Новия свят”, написал в дневника си, че вижда огън в морето и странна светлина.

Пиесата на Уилям Шекспир „Бурята” вероятно е базирана на истинска история на корабокрушение в Бермудския триъгълник.

През последните 100 години там са загубили живота си повече от 1000 души.

Ежегодно в тази част на света безследно изчезват средно 20 яхти и 4 самолета.

Емблематични случаи

Може би един от най-известните случаи на мистериозно изчезване е през 1945г. Тохава пет бомбардировача изчезват, заедно с всички 14 мъже в тях. Изчезват безследно и 13-те моряци и лодката им, които тръгнали да търсят екипажа на самолета.

През 1918г. USS Cyclops – огромен танкер, превозващ гориво до Америка, мистериозно изчезва. Всички 309 души на борда също.

След като не успяват да стигнат от Балтимор до Барбадос, търсачите се върнали назад по маршрута си, но никога повече не се появили.

На какво се дължи „проклятието“

Има хиляди теории на конспирациите за това място – от извънземни през Атлантида.

Ето кои са някои от най-често срещаните конспиративни теории:

  1. Правителствени изпитания – Атлантическият център за подземни тестове и оценки на американския военноморски флот (AUTEC) се намира в мистериозния Бермудски триъгълник.
  2. Паранормалното – някои писатели смятат, че изчезванията са дело на извънземни. Привържениците на тази теория смятат, че се отваря портал към друга планета. Мястото е като събирателно за хора, кораби и самолети, които извънземните биха изследвали.
  3. Използва се като център за тестване на подводници, оръжия, сонари, тайни проекти и обратна инженерна извънземна технология, а някои твърдят, че това е зад това стоят изчезванията.
  4. Изгубеният град на Атлантида – теоретиците смятат известният град се е намира под Бермудския триъгълник, а митичните кристали, които захранвали Атлантида все още лежат на морското дъно, предавайки силни енергийни вълни, които разрушават всичко над повърхността.
  5. Огромни сгради под водата – паранормалните изследователи твърдят, че под водата се намира огромна кристална пирамида, която може би е отговорна за корабокрушенията и авиоинцидентите.
  6. Душите на американски роби – една от най-известните теории е, че Триъгълникът е дом на душите на роби, които били превозвани към САЩ.
  7. Правителствени изпитания – Атлантическият център за подземни тестове и оценки на американския военноморски флот (AUTEC) се намира в мистериозния Бермудски триъгълник. Използва се като център за тестване на подводници, оръжия, сонари, тайни проекти и обратна инженерна извънземна технология, а някои твърдят, че това е зад това стоят изчезванията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.