Експерт: Нямаме шанс във война с извънземните, оръжията им ще ни изглеждат като магия

Извънземна опасност

Ако извънземни някога слязат на Земята, човечеството няма да има шанс. Всъщност извънземни нашественици биха „разбили тази планета като орех“, според един известен експерт по НЛО. Ник Поуп, който разследва НЛО за британското правителство, казва, че хората са обречени, ако инопланетяните нахлуят, защото тяхната оръжейна технология вероятно ще бъде милиарди години по-напреднала от нашата.

Според Поуп научнофантастичните филми, при които хората побеждават орди от нахлуващи малки зелени човечета, са нереалистични, тъй като оръжията им биха били толкова напреднали, че биха ни изглеждали „магически“.

В САЩ бе публикуван доклад за НЛО, според който 143 неидентифицирани въздушни явления, наблюдавани от американски военни пилоти от 2004 г. насам, остават необясними, което подхранва по-нататъшните страхове от нашествието на извънземни.

Въпреки това правителството на Обединеното кралство казва, че няма планове да започне собствено разследване на НЛО и заплахата, която те могат да представляват за британците. Но г -н Поуп отхвърли „идеята, че внезапно ще извадим нещо от торбата и ще победим нашествието на извънземни“.

Сн: Pixabay

Той обясни:

„Само за да поставим това в контекст: Вселената е на почти 14 милиарда години и може да има цивилизации там с милиард или два години пред нас. Сега, ако се замислите за разликата в технологиите, помислете колко далеч сме стигнали през последните двеста триста години. От кон и каруца и кораби, плаващи през океана с помощта на вятъра, ние сме стигнали от това до стелт изтребители , космически сонди и смартфони само за този кратък период от време.“

Затова, по думите му, ако извънземните бъдат „милиони, може би няколко милиарда години преди нас, то тяхната технология ще бъде неразличима от магията.“

Г -н Поуп ръководи проекта за НЛО на Министерството на отбраната през 90-те години на миналия век, разследвайки съобщения за наблюдения, за да види дали те имат някакво отбранително значение. Сега той е журналист и автор и един от водещите световни експерти по необяснимото.

Технологията ни не е достатъчно напреднала, за да се справи с извънземни нашественици, каза бившият НЛО експерт.

„Ако ни посети цивилизация, която е измислила работещ начин за междузвездно пътуване, ще може да отвори тази планета като орех, ако иска“ – предупреди той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.