Мъка! Руски инфлуенсърки накълцаха скъпи чанти в знак на протест (ВИДЕО)

Ако има някой от руския народ, който да е пострадал най-много от войната в Украйна, то това са руските инфлуенсърки. (това e #neseriozno )

Първо Роскомнадзор (нещо подобно на нашето СЕМ, но по-рестриктивно) блокира изцяло достъпа до социалните мрежи като Instagram и Facebook в страната.

Но санкциите, които западните държави наложиха на Москва, удариха право в джобовете на инфлуенсърите, които си веят дупетата извън границите на Русия.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Екатерина Гусева (@djkatyaguseva)

След като затвори скъпарските си магазини в Русия, модният гигант Chanel прекрати и продажбата на свои продукти на хора, които се намират извън Русия, но има риск да занесат придобивките си там.

Това засегна редица инфлуенсърки, които обвиниха бранда в „русофобия“.

И за да изразят своето недоволство, те демонстративно накълцаха дамски чанти от марката, които иначе струват по няколко хиляди долара, или колкото повечето руснаци не са изкарвали за целия си живот.

„Ако Chanel House не уважава клиентите си, защо ние да уважаваме нея?“ – това каза руският модел Виктория Боня в Instagram видео, публикувано в сряда.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от VICTORIA BONYA (@victoriabonya)

Виктория разрязва чантата си и захвърля настрана остатъците от нея.

Боня, чието име се споменаваше и в България покрай романтична й история с Григор Димитров, има 9.3 милиона последователи и е сред големите руски „звезди“ в Instagram. И не е единствената, която решава да изрази своя протест по този начин.

ТВ водещата и актриса Марина Ермошкина използва градински ножици, за да унищожи своята чанта Chanel:

„Нито една чанта, нито едно нещо не струва повече от любовта ми към родината,“ написа тя към видеото. И декларира: „Срещу русофобията съм.“

Някои фенове подкрепиха дамите, но други не скриха възмущението си, че инфлуенсърките представят казуса като по-голям проблем от ужаса, които Русия сее в Украйна.

От Chanel House обявиха, че ще продължат да подкрепят санкциите срещу Русия:

„Молим клиентите, за чието постоянно местожителство не сме сигурни, за потвърждение, че продуктите ни няма да бъдат използвани в Русия. Разбираме, че това може да разочарова някои хора, но работим по подобряване на подхода си,“ коментираха от модния бранд пред Business Insider.

Това не е първата контаакция на руски инфлуенсъри срещу световните ограничения, наложени на Русия заради войната, която тя започна в Украйна –  още в началото на март някои подкрепиха „националната пропаганда“, унищожавайки iPhone-и и изхвърляйки дрехите си от западни марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.