Най-ОПАСНИТЕ ГРАДОВЕ в света

Ако сте решили да пътувате, то добре трябва да премислите маршрута си. Особено, ако сте се насочили към някои от тези градове.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Пътуването до тези дестинации е на ваша отговорност!

Не, сериозно!

№10 Рио де Жанейро

Въпреки че популярният фестивал привлича милиони туристи всяка година, градът не би трябвало да е в списъка ви с държавите, които задължително да посетите. Кражбите са ежедневие, както в града, така и по плажовете. Властите препоръчват да не носите скъпи вещи, които биха привлекли вниманието на крадците.

Embed from Getty Images

№9 Салвадор

Още един бразилски град попада в „черния списък”. Въпреки че този град е малко по-безопасен от Рио, ако можете, избягвайте го. Често биват намерени трупове на хора, които са се разхождали сами по улицата и са били убити, за да бъдат ограбени.

Embed from Getty Images

№8 Форталеза

Зад красивите плажове и цветни сгради, Форталеза е един от най-опасните градове за туристите. Форталеза е най-опасният град в Бразилия, с изключително високи нива на престъпност, които продължават да растат. Джебчийството и кражбите са ежедневие, особено в популярните туристически райони.

№7 Йоханесбург

Като други големи градове в Южна Африка, Йоханесбург поддържа високи нива на престъпност. Хората, които живеят там са много бедни, което от части обяснява кражбите. Разликата между бедни и богати е изключително фрапираща.

Embed from Getty Images

№6 Дърбан

Третият най-голям град в Южна Африка е следващият най-опасен град в света. Бедността и тук е завладявала повече от половината население. Най-честите престъпления са изнасилвания, кражби и дори убийства за жълти стотинки.

Embed from Getty Images

№5 Сан Педро Сула

Бившата столица на убийствата на света, преди да бъде заменен от Каракас, Сан Педро Сула е в топ 5 на градовете, които да избягвате. Безработицата, бедността и мизерията вървят ръка за ръка с престъпленията.

Embed from Getty Images

№4 Претория

Още един град от Южна Африка, в който нивата на престъпност са опасно високи. Препоръчва се на туристите да избягват разходките и пътуванията през нощта, дори на групи.

Embed from Getty Images

№3 Порт Морсби

Порт Морсби е столицата и най-големият град на Папуа Нова Гвинея. Наречен е на името на откривателя на залива, на който е разположен града – английският морски офицер Джон Морсби. Този град е един от най-опасните за туристи с високите си нива на престъпност, политическо напрежение и глад.

Embed from Getty Images

№2 Питърмарицбург

Питърмарицбург е град в Южноафриканската република, административен център на провинция Квазулу-Натал, на окръг Умгунгундлову и на община Мсундузи. Към 2011 година площта му е 126,15 квадратни километра, населението е 223 448 души, в 69 731 домакинства. Този град обаче е наричан „престъпната столица” на Южна Африка.

Embed from Getty Images

№1 Каракас

Най-опасният град на света се намира във Венецуела. Нивата на престъпност в Каракас са най-високите в целия свят. Въпреки че е считан за важен културен, икономически и индустриален център в Латинска Америка, Каракас е най-опасният град на Планетата. Нивата на убийства, на кражби и други престъпления чупят всякакви рекорди.

Embed from Getty Images

 

Ако искате да изберете някоя по-безопасна дестинация, вижте предложенията ни ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.