„От болестта е, не съм изпростяла“: Красавица разкри странен ефект на коронавируса

Бившата Мис Австралия и състезателка в конкурса „Мис Вселена“ Оливия Моли Роджърс сподели със своите 175 000 последователи в „Инстаграм“ „най-редкия ефект“ след прекаран коронавирус – често оригване. Тя запита почитателите се дали някои от тях са имали същия проблем и дали това е описан симптом.

Бърза анкета сред тях установи, че около 16 процента от миналите COVID-19 са се оригвали по-често от нормалното, докато са били болни, пише „Сън“.

„Добре е да знам, че непрекъснатото ми оригване е от болестта, а не защото малко изпростявам“ – писа Оливия.

Тя разкри, че по време на боледуването си е имала гадене и липса на апетит. Докато е очаквала теста си, който се оказал положителен, тя имала още главоболие, болки в гърлото, замайване и смъдене в очите.

Болестта COVID-19 има класически симптоми на дихателно заболяване, подобни настинка, но вече е известно, че може да засегне хората по най-разнообразни начини.

Загубата на апетит, вкус и обоняние са най-разпространени, заедно с повдигането, диарията и повръщането, което се появява при някои. Оригването е един от най-редките гастроинтестинални симптоми, заедно с рефлукса, стомашното разстройство и колита, пише MedicalNewsToday.

Проучване е показало, че при някои хора, които прекарват дълго боледуване, това може да продължи със седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.