Смениха името на дивата свиня, наречена Путин (ВИДЕО)

Сн: Pixabay

Баварски парк за диви животни смени името на глигана, наречен Путин заради руското си генетично наследство. Това стана на специално церемония, но която дивата свиня беше прекръстена и получи немско име. Причината за промяната е руското нахлуване в Украйна, съобщи „Ройтерс“.

Екард Микиш, ръководител на парка, намиращ се близо до град Мелмайсел, поясни, че  е нарекъл прасета с името на руския президент преди около три години, когато е пристигнало в парка, защото е било от родословието на чистокръвен руски глиган. Бившият вече Путин тежи около 200 килограма – около 3 пъти повече от обикновеното тегло на дивите свине в Германия.

Напоследък обаче, когато правил с посетители туристически обиколки, Микиш има неприятно усещани, докато ги запознавал с Путин заради ставащото в Украйна. Той освен това има притеснения как биха се чувствали украинските посетители.

По тези съображения паркът обяви онлайн, че ще има смяна на името и поиска предложения. Около 2 700 души предложили името Еберхофер – на полицай от популярна баварска поредица книги. Това име излезе на първо място в онлайн гласуването.

Дивото праси бе прекръстено на 19 април с церемония, на която имаше марципан и бисквитена торта, украсена с 5 малки розови прасенца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.