Ще открием ли Третия храм на Йерусалим и идва ли след това Апокалипсисът?

Възможността учените да открият на митичния Трети храм на Йерусалим и думите на проповедник на Страшния съд, който оповести, че „ще дойде проклятие върху онези, които не идват да се покланят на Месията“, през последните години засили опасенията, че събитията от Апокалипсиса ще са отприщят с откриването на храма.

Библейските анализатори отдавна търсят Третият храм в Йерусалим или доказателство, че съществува, като много любители на конспиративните теории уверяват, че намирането му ще доведе до Края на времената, тъй като ще сигнализира за завръщането на Исус Христос, пише „Експрес“. Артефакти, открити преди около година и половина от израелските археолози, като че ли приближават учените до загадката и оттам – до развръзката.

Самият артефакт е теглилка, датираща отпреди около 2700 години – около желязната епоха – и е направена от варовик. Според историците, мерките й се използват като форма на валута, както и като част от отчетите на годишната данъчна система.

Арката на Уилсън, под която е направено откритието, е е част от мост, който свързва Горния град и Храмовия хълм, известен с това, че е дом на първите два Свети храма. А всяко доказателство за Трети храм на това място може да засвидетелства за апокалипсис, твърди християнският пастор и проповедник на Страшния съд Пол Бегли.

Бегли твърди, че когато храмът бъде открит, ще настъпи Апокалипсисът, като Исус ще се върне:

„Проклятие ще ги сполети, ако не дойдат да се поклонят на Месията. Къде? В Йерусалим, в Третия храм, по време на Празника на шатрите. Вижте, вие трябва да разберете, хората, че този храм не е домът на Антихриста, това е домът на Исус Христос.“

Предсказанието на пастор Бегли, направено през 2019 г., преди археологическата находка през октомври, може да не стане реалност, тъй като експертите твърдят, че находките в Израел всъщност са от периода, когато е построен Първият храм, известен също като Соломоновия храм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.