10-те НАЙ-БЕЗОПАСНИ градове в света

Макар че по време на пандемията пътуванията малко или много бяха ограничени, хиляди хора по света нямат търпение животът да се върне в нормалните си коловози и да започнат отново да пътуват.

Ако и вие сте от онази особена порода номади, които искат да грабнат всеки възможен миг, то ето кои са най-безопасните градове в света, които да посетите.

№10 Хонг Конг

Метрополисът е един от най-гъсто населените райони в света. И въпреки че често влиза в новините заради масовите протести, всъщност Хонг Конг е един спокоен град, с изключително ниски нива на престъпност.

Embed from Getty Images

№9 Ескишехир

Този турски град е известен със своята прогресивност, въпреки че се намира в един от най-консервативните райони на Турция. Все пак обаче престъпността в града е невероятно ниска. В Ескишехир има огромен брой студенти, но мястото си остава спокойно.

Embed from Getty Images

№8 Берн, Швейцария

Берн е очарователен град с калдъръмени улички. Въпреки че през последните години броят на престъпленията се увеличава малко, Берн все още е в топ 10 на най-безопасните градове в света.

Embed from Getty Images

№7 Цюрих, Швейцария

Финансовата столица на Швейцария също попада в този списък. Цюрих е известен със своята дружелюбна полиция, изключително безопасен публичен транспорт и богата култура.

Embed from Getty Images

№6 Дубай

Дубай е известен най-вече с луксозните си хотели и с най-големите търговски центрове в света. Но нивата на престъпността в Дубай са изключително ниски, най-вече заради суровите закони в ОАЕ.

Embed from Getty Images

№5 Мюнхен

Домът на емблематичния Октоберфест, на който ходят стотици хиляди туристи всяка година, все пак е петият най-безопасен град в света и в на първо място в Европа. Градът е жив, пълен с хора и с почти никаква престъпност.

Embed from Getty Images

№4 Тайпе

Модерното и традиционното се съчетават в столицата на Тайван. Тайпе е препоръчителна дестинация за туристите, тъй като в него почти няма престъпност. Както в Тайпе, така и във всички други градове в Тайван, по улиците има широка мрежа от камери, които явно възпират престъпленията.

Embed from Getty Images

№3 Квебек

Квебек има репутацията на приятно място за отдих и туризъм. Колониалният, но модерен град поддържа ниски нива на престъпност. Като цяло Канада е най-безопасната страна в региона.

Embed from Getty Images

№2 Доха

Столицата на Катар е втора в тази класация. Градът е един от най-богатите на Планетата с изключително ниски нива на престъпления.

Embed from Getty Images

№1 Абу Даби

Абу Даби е първи в списъка за трета поредна година, с най-ниските нива на престъпност в целия свят. Градът съчетава невероятна архитектура и луксозни магазини. Но и тук дисциплината на населението се дължи най-вече на строгите закони в ОАЕ.

Embed from Getty Images

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.